FAQ
ADSPURGT
Jeg vil gerne have foretaget en høretest. Hvad kommer det til at koste, og hvad skal jeg tage højde for?
 • En høretest her hos os er for dig helt gratis og uforbindende. Det er vigtigt, at du ikke er forkølet, da dette kan påvirke målingen negativt.
Er det nødvendigt at gå til øre-næse-halslæge?
 • Hvis du kun vil have tjekket din hørelse, er det ikke nødvendigt at gå til øre-næse-halslæge. Hvis vi konstaterer tunghørhed, skal du for at kunne trække på sygekassen have en ordination fra ørelægen.
Hvor længe varer en høretest?
 • En grundig høretest med efterfølgende samtale om resultaterne varer ca. 15-20 minutter.
Skal jeg bestille tid for at komme til høretest?
 • For at du ikke skal vente alt for længe og vi kan afsætte tilstrækkelig tid til at tage os af dig, skal vi bede dig aftale en tid hos den filial, du agter at opsøge.
Hvordan går det for sig, når der skal installeres et høreapparat?
 • Hvis du har fået en ordination fra ørelægen, foretager vi også her en måling af din hørelse. Derefter holder vi en rådgivningssamtale med dig, hvor vi både kommer ind på dine data for hørelsen samt din individuelle livssituation og dine ønsker. Du får så mulighed for at bruge forskellige høresystemer på prøve. Apparatindstillingerne optimeres kontinuerligt, indtil der opnås et tilfredsstillende høreresultat. Du afgør så, hvilket høresystem der er bedst for dig.
Hvem dækker udgifterne, hvis jeg skal bruge høreapparat?
 • Høreapparater fås i alle prisklasser og til alle krav. Hvis du har fået en ordination fra øre-næse-halslægen, påtager de lovpligtige tyske sygekasser sig at yde et fast beløb. Hvis man er omfattet af den lovpligtige tyske sygekasseordning, er det muligt at få høresystemer for en lovbestemt egenbetaling på kun 10 euro per apparat. Hvis du ønsker at få et særligt design, mere hørekomfort eller trådløse tilslutningsmuligheder, fås der diverse høreapparater i forskellige priskategorier.
Hvad slags høreapparater fås der?
 • Principielt skelner vi mellem i-øret-apparater, hvor hele teknikken er indbygget i en skal i øret, og bag-øret-apparater, hvor teknikken befinder sig bag eller direkte på øret. Hvilken slags høresystem der kommer på tale, taler vi om ved en uforbindende rådgivningssamtale i en filial efter dit ønske.
Kan jeg også bruge høreappartater, hvis jeg har tinnitus?
 • Ja, netop den øgede sansning, som høresystemet bevirker, kan medføre, at tinnitustilstanden rykker i baggrunden og ikke længere fornemmes så intenst. Desuden er mange moderne høresystemer allerede udstyret med en tinnitus noiser, der frembringer behagelige lyde for at få fokus væk fra tinnitustilstanden.
Skal høreapparater bruges hver dag?
 • Det anbefales at bruge høresystemerne hver dag gennem adskillige timer for at opnå en god tilvænning og optimal taleforståelse.
Hvor tit skal der skiftes batterier?
 • Batteristørrelsen, brugstiden samt høresystemernes kapacitet afgør, hvor tit du skal skifte batteri. Den mest gængse batteristørrelse har en standtid på ca. 5-7 dage.
Kan jeg også telefonere med mit høreapparat på?
 • Ja, der skal blot tages højde for, at talemodtagelsen nu sker via høreapparatet, så at telefonens rør skal placeres tilsvarende. Alternativt kan telefonering også ske induktivt via en telefonspole, dersom dit høresystem og din telefon har denne funktion.
Skal man også have høreapparat på om natten, når man sover?
 • Når du går i seng eller tager en middagslur, bør apparaterne tages ud, så øregangen kan blive udluftet. 
Kan jeg dyrke sport med mine høresystemer tilsluttet?
 • I reglen er det ikke noget problem at bruge høresystemer ved sportsudøvelse. Hvis man kommer til at svede stærkt, bør man dog være opmærksom på, at apparatet skal tørres med jævne mellemrum, f.eks. med en elektrisk tørreboks.
Kan jeg tage en svømmetur eller gå i sauna med høresystemer tilsluttet?
 • Nej, ved svømning og saunabesøg bør apparaterne tages ud, da de ikke er vandfaste (undtagelse: høresystemer med et specielt vandfast hus). Ved besøg på badestrande eller ved søer bør du beskytte dine høresystemer mod fint sand. Det er bedst at medbringe en opbevaringsboks.
Kan høresystemer betjenes via app?
 • Nu til dags er der producenter, der tilbyder høresystemer, der kan styres via en app. Således kan du ændre lydstyrke eller skifte program på mobilen.
Jeg har fået mine første høreapparater. Hvad sker der så videre?
 • I de næste seks år bør du kigge ind til et service-tjek hver tredje måned, hvor dine apparater kan blive vedligeholdt og kontrolleret. En gang om året foretager vi endvidere en høretest på dig for at kontrollere, hvor din høretærskel ligger. Hvis der er sket ændringer, vil dine apparater blive tilpasset tilsvarende til din hørelse.
Jeg har allerede købt høresystemer andetsteds og vil nu gerne skifte til jer. Er det muligt?
 • Selvfølgelig! Vi vil gerne have, at du med dine aktuelle høresystemer kan få mest muligt ud af livet. Aftal blot tid hos en filial alt efter ønske.
Gælder mit kundekort i alle filialer under Optik Hallmann?
 • Kundekortet kan overføres til enhver filial under Optik Hallmann og kan altid bruges ved et besøg.
Hvad gør jeg, hvis jeg har mistet mit høresystem?
 • Hvis du har mistet dit apparat, betaler din sygekasse endnu en gang det faste beløb. Forudsætningen herfor er en ny ordination samt en attest fra hittegodskontoret.

Har du yderligere spørgsmål? I så fald kan du kontakte os telefonisk i den filial, du måtte ønske. Vi glæder os også over at lære dig personligt at kende. Vi rådgiver dig gerne om alle spørgsmål.